Podporujeme naše klienty při implementaci procesní excelence.

DETYCON Solutions je spolehlivým partnerem, poskytuje udržitelná robustní řešení, předává know-how a dodává produkty nejvyšší kvality.

Kontakty

DETYCON Solutions s.r.o.

Mozartova 656/23
460 01 Liberec 1 - Staré Město

+420 739 956 716
grzincic@detycon.com

IČO: 07177747
DIČ: CZ07177747
(Zapsaná v obchodním rejstříku, vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem oddíl C, vložka 41762.)

Aktuality

✅ 13.3. se v Praze konalo zasedání OK pro litinu s kuličkovým grafitem a bylo mi ctí prezentovat příspěvek holandského kolegy ing. Cor van Ettingera "Hybridní určení obsahu uhlíku a eutektického podchlazení na základě teploty likvidu a eutektické teploty odvislé od chemického složení", které zaznělo v r. 2021 na TU BERGAKADEMIE FREIBERG v rámci 30. Ledebur-Kolloquium. Doplnil jsem příspěvek vlastními zkušenostmi z použití termické analýzy. Během příspěvku byla slyšet v auditoriu živá diskuse, což je dobrým znamením - nehodláme omýlat stále dokola jednoduché přístupy, které konkurenceschopnost českého slévárenství sotva pozvednou.

✅ 19.3. se v Kutné Hoře konalo zasedání OK pro lití pod tlakem a my jsme společně s partnerem Raga Engineers na našem stánku prezentovali "živý" monitorovací systém průtoku a teplot chladicí vody jet-cooling. Pochlubili jsme se instalací na strojích Bühler Carat 2700 a 3200t v slévárně Sundaram Clayton Ltd. Osahat si každý mohl i trysky a jádra jet-cooling a bodová chladítka. Děkujeme za intenzivní zájem návštěvníků, kterých bylo na zasedání 120. Výborná atmosféra.

✅ 20.3. se konalo ve Slaném zasedání OK ekonomické, kde jsem přednesl příspěvek společný s kolegou ing. Janem Kocianem: "Proč nám (z)mizí zakázky, aniž by nám to řekli? Příčiny nepružné poptávky po našich produktech a její krátkodobé a dlouhodobé řešení." České slévárenství je na tom totiž hodně mizerně, protože řada faktorů v popředí s příliš drahou energií podkopává naši konkurenceschopnost. Zároveň je nutno konstatovat, že se na špatné časy slévárny dostatečně nepřipravily - zakázky je nutné "honit" i když je výroba plná (projekt nabíhá klidně 2 roky), kontinuální zlepšování se nedělá, jen když "teče do bot". Snažili jsme se předat zkušenosti, co udělat pro úspěšný restart, až se situace konsoliduje. Slévárenství je obor pro nadšence...